Läxhjälp att räkna med

Posted by Admin on August 16, 2013
Hus & Hem

Vissa har mycket svårt att ta till sig vad lärarna säger i klassrummen. Det är ofta stora klasser med många elever på varje lärare och alla barn får därför inte den uppmärksamhet och extra hjälp som de kan behöva. En artikel som SVD publicerat står det att alla lärare inte är lite bra.
Det är svårt att kommentera artikeln men många elever har svårt att ta in ny information. Det kan vara svårt att koncentrera sig när det är mycket stim runt omkring i klassrummet, det kan vara mycket annat som pockar på uppmärksamhet och därför kan eleverna ha svårt att koncentrera sig. Vissa elever kan förutom koncentrationssvårigheter ha inlärningssvårigheter och ha problem med dyslexi eller dyskalkyli och då blir det ännu svårare för dem att följa med i undervisningen.

På senare år har det blivit mycket vanligt med läxhjälp. Läxhjälp kan vara mycket bra för ungdomar som inte kan eller har möjlighet att ta till sig vad lärarna säger i klassrummet. De kanske istället behöver lugn och ro och då fungerar läxhjälpen i det egna hemmet ofta väldigt bra. När läxhjälpen för ungefär ett år sedan också blev avdragsgillt så har fler och fler ungdomar fått möjlighet att kunna få läxhjälp i hemmet. De flesta får läxhjälp någon timme i veckan, ibland två och det brukar finnas olika paket som man kan köpa av läxhjälpsföretagen. Man kan på så sätt anpassa den extra undervisningen så att ungdomen det gäller får den hjälp den behöver. Enligt http://www.studybuddy.se/ kan man få en lärare som kan hjälpa till med läxorna i olika ämnen. Det är också möjligt att bara få extra läxhjälp under vissa perioder som till exempel inför ett visst prov eller inför nationella proven.

1 Comment to Läxhjälp att räkna med

pc hjælp
October 12, 2014

Thanks for a marvelous posting! I seriously enjoyed reading it,
you’re a great author. I will make certain to bookmark your blog and
will eventually come back sometime soon. I want to
encourage you to ultimately continue your great writing, have
a nice day!

Leave a comment

WP_Big_City