Rekrytering – äntligen fick jag jobb!

Posted by blogadmin on August 26, 2013
Jobb

Jag är anställd!

Jag är så himla glad över att äntligen ha fått ett jobb. Med det sagt är det inte detta jag vill skriva om utan vilken spännande bransch rekrytering är. Efter att ha sökt jobb under en period har jag blivit fascinerad av hela processen, och företagen som årligen sammankopplar tusentals jobbsökande med företag.

Processen att löpande hjälpa stora som små företag med att inte bara hitta passande kandidater utan även attrahera och kontraktera dessa personer är imponerande. Något jag inte visste men läst är att ordet rekrytering härstammar från det militära ordet rekryt. Rekryt är en nytillträdd person som ersättning eller förstärkning. Jag tycker även att processer där rekryteringsföretaget, precis som i min rekryteringsprocess, ansvarar för alla delar – från CV till intervju och så småningom (i mitt fall) även kontrakt. De lämnar inte över till kunden förrän de står i entrén och säger hej till sin nya chef och sina nya kollegor.

Jag tror att det bästa sättet att bli en framgångsrik rekryterare/rekryteringsbolag i den hårda konkurrensen som dagens marknad bjuder på är att hela tiden vara med i diverse branschtrender, förändring inom universitet och högskolor, samt vad som är ”inne” bland de nyexaminerade studenterna. Utan detta representerar man inte sin kund på bästa sätt och inte heller på ett trovärdigt sätt säljer in tjänsten som önskas tillsättas. Ett bra exempel här är att bygga intresse och hype kring tjänster via sociala medier, och utnyttja det nätverk man byggt upp.

Rekryteringar är ofta ett debattämne – så genom att läsa ledare och diskussioner kan man plocka upp en hel del för- och nackdelar. Hursomhelst är jag i alla fall mycket nöjd med sättet min rekrytering gick till.

No comments yet.

Leave a comment

WP_Big_City