Smart fläckborttagning innan tvätten – några tips

Posted by blogadmin on October 08, 2013
Hus & Hem

Alla har vi fått jobbiga och onödiga fläckar någon gång. Oavsett om de orsakas av barnen eller när man själv är klumpig.

Värst är det kanske i sociala situationer (lunch med kund eller kanske en dejt) där man råkar spilla ut vin på skjortan eller något liknande. Ok – det värsta kanske inte är själva spillet, men när man förstör ett favoritplagg eller får en jobbig fläck i nya soffan är det ingen höjdare kul kuriosa på aftonbladet. Samlar därför lite klassiska husmorstips nedan:

Bärfläckar: Vita kläder kan doppas i kokande vatten. Fläckar som suttit ett tag kan försvinna genom att låta plagget blekas av solen (långsam procedur :) . Citronsaft kan också fungera. Fläckar från röda bär ska behandlas genom att lägga allt i blöt i rikligt med kallt vatten och sedan köra som vanligt i tvättmaskinen. Vet faktiskt inte om vin inkluderas här – men där brukar det ständiga tipset vara att salta fläcken.
Choklad: gnid in med såpa och tvätta sedan i kallt vatten.
Nya kaffefläckar: kallt vatten.
Intorkat kaffe på vita tyger: doppa i kokande vatten (var försiktig – materialet kan skadas om man gör fel!)
Kaffefläck på färgat plagg:gnugga med blandning av äggula och vatten (inte för kallt – sikta på ljummet!) och skölj genom rikligt. Tvättas självklart i maskinen sen igen.
Gräsfläckar – barndomsklassikern: t-röd eller ren sprit och tvätta som vanligt i maskin. Alt: Gnid in fläcken med diskmedel, låta verka en kort stund, skölj ur och tvätta plagget.

Själv brukar jag faktiskt inte köra på husmorstricken (även om det är kanon i akuta situationer) – utan förlita mig på färdiga produkter med fläcklösningsförmåga. Istället för att gå och handla tunga kassar med tvättmedel tipsade en vän mig om att handla tvättmedel och liknande på nätet istället. Ett exempel är Oceanbutiken, där man kan beställa tvättmedel och alla möjliga städprodukter.

2 Comments to Smart fläckborttagning innan tvätten – några tips

datingsidor
November 18, 2014

Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks,
However I am experiencing problems with your RSS. I don’t understand the reason why
I am unable to subscribe to it. Is there anyone else having similar
RSS issues? Anyone who knows the answer can you
kindly respond? Thanks!!

hemstädning solna
April 8, 2016

Quality maid, janitorial, and carpet cleaning services are always in high
demand and basic word of mouth advertising is usually sufficient.
Make sure to read the package instructions thoroughly and tto choose the proper product for your drain pipe cleaning:
ie the contents should be safe for PVC or galvanized
pipes. A fully functional industrial grade truck can cost as much $20,000 or more, but will have a longer operational life and
perform more effectively.

Leave a comment

WP_Big_City